دکترساینا پشتیبان سلامت شما
گفتگوی سریع و راحت با پزشکان متخصص در هر زمان و مکان
دانلود اپلیکیشن
بازار
100,000+ نصب
گوگل پلی
100,000+ نصب
مایکت
100,000+ نصب
دانلود مستقیم از سایت
100,000+ نصب
گفتگوی سریع و راحت با پزشکان متخصص در هر زمان و مکان
پاسخگو در کمتر از 3 دقیقه
مشاوره متنی و تلفنی با مشاوران برتر دکتر ساینا
آنچه کاربران درباره دکتر ساینا میگویند
اطلاعات بیش از 16000 مرکز درمانی، دارو و بیماری
بانک سلامتتهران - بلوار مرزداران، نرسیده به اشرفی اصفهانی، پلاک 202 ، مرکز جراحی و درمانی بهار ، طبقه سوم
استان تهران ، شهرستان تهران ، انتهای خیابان هنگام ، 35 متری استقلال ، 16 متری دوم ، پلاک 17
استان تهران ، شهرستان تهران ، میدان خراسان ، خیابان خاوران ، خیابان شهید محمد اعظم نظامی
استان تهران ، شهرستان تهران ، فلکه دوم صادقیه ، بزرگراه اشرفی اصفهانی ، نرسیده به تقاطع مرزداران ، جنب گلستان چهاردهم ، پلاک 5
کردستان ، قروه ، انتهای بلوارسیدجمال الدین اسد ابادی ، بیمارستان شهید بهشتی قروه
تهران-گاندی جنوبی -ابتدای خیابان خالد استامبولی-روبروی آنتن شبکه 1 ساختمان 130 نبش کوچه ترابنده
پروفیلاکسی عفونت ناشی از کلستریدیوم تتانی یا ایمنی سازی غیر فعال در مقابل کزاز درمان کزاز
اسپوندیلیت انکیلوزان، اسئوآرتریت، آرتریت روماتوئید (RA) دردهای حاد عضلانی اسکلتی آرتریت مزمن نوجوانی (JRA) حمله حاد نقرس
خار مقدس (نام علمی: Cnicus benedictus) یکی از گیاهان تیرهٔ گلستارهایها (Asteraceae)، راستهٔ گل مینا (Asterales) است که در نواحی مدیترانهای و از جمله ایران میروید. خار مقدس در ایران از جمله در بلندیهای بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد میروید. گیاهی یک ساله است که بلندای آن تا ۶۰ سانتیمتر میرسد. دارای برگهای پرزدار بوده که عموماً طولی نزدیک به ۳۰ سانتیمتر و عرض ۸ سانتیمتر دارند. گلهای آن زردرنگ میباشد.
نخود گیاهی است یکساله و از خانواده حبوبات که بلندی بوته آن به حدود 30 سانتیمتر می رسد . ساقه این گیاهپ وشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از 13 تا 17 برگچه کوچک و دندانه دار می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتک تک بر روی ساقه قرار درد . میوه آن بصورت نیام و غلاف آن کوچک ،متورم و نوک تیز بطول 2 تا 3 سانتیمتر است که در آن یک دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد . نخود یکی از حبوبات مغذی و انرژی زا و پر مصرف است .
درخت بادام به بلندی 8 متر می رسد . برگهای آن بیضی ، باریک ، نوک تیز و برنگ سبز می باشد . گلهای آن بسیار زیبا و برنگ صورتی است . در اوائل بهار شکوفه های بادام ظاهر می شود . بطور کلی دو نوع بادام وجود دارد : 1- بادام شیرین Sweet Almond 2- بادام تلخ Bitter Almond میوه درخت بادام بصورت شفت می باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجوددرد . در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت در است که پوشیده از کرک است و هنوز بردستی رشد نکرده که آنرا چغاله بادام Amandon می نامند که دارای خواص مخصوص می باشد . پس از رسیدن بادام بتدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت می شود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده می شود . مغز بادام بیضی شکل و مسطح بوده که یک طرف آن نوک تیز است . مغز بادام در داخل پوسته نارک قهوه ای رنگی می باشد که می توان آنرا بکمک آب گرم از آن جدا کرد که مغز بادام سفیدرنگ در داخل آن است . مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزه ای درد و بسهولت از بادام تلخ تشخیص داده می شود . از کلیه قسمت های درخت بادام شیرین مانند شکوفه ، برگ و میوه آن استفاده طبی می شود .
شاتوت گونه ای از توت است که اصل آن از ایران است. بین خانواده توت، درخت شاتوت از همه کوچک تر است. این درخت طول عمر طولانی ای دارد و می تواند برای چند صد سال زنده بماند.میوه شاتوت بزرگ تر از توت سفید است و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و مزهاش ترش و شیرین و مطبوع است. شاتوت را می توان به شکل های متفاوتی به صورت خام، پخته و یا به صورت مربا مورد استفاه قرار داد.
این میوه قطعا خیار نیست. اما در آفریقا این میوه را برادر ناتنی خیار می دانند. این میوه سرشار از آب است و طعم آن دقیقا طعم خیار است اما کمی شورتر. در تزئین غذا بسیار از آن استفاده می شود.
ختمی، گیاهی است علفی، پایا به ارتفاع تا 5/1 متر و پوشیده از کرک. برگ های این گیاه با پهنک بزرگ و شامل 5-3 لب دندانه دار است. ختمی گل هایی به رنگ سفید مایل به گلی یا ارغوانی دارد که در قسمت های انتهایی ساقه اکثرا به صورت 3 تایی دیده می شوند. قسمت مورد استفاده ی ختمی گل، ریشه و برگ آن است.
تخم کتان یک محصول سنتی در آمریکای شمالی بوده که غنی از پروتئین، فیبر غذایی و اسیدآلفالینولنیک است. مطالعات متخصصان تغذیه نشان داده که افزودن تخم کتان به مواد غذایی باعث تغییراتی قابل قبول در کاهش سطح لیپوپروتئین خون شده است و می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی و سکته را کاهش دهد. فیبر غذایی موجود در تخم کتان به عنوان ملین و یک فاکتور مهم برای افراد مسن که به دلیل کاهش فعالیت، مصرف کم فیبر غذایی و استفاده از داروهای مخصوص مبتلا به یبوست هستند، توصیه می شود. تحقیقات جدیدتر که لیگینن ها در تخم کتان باعث حفاظت بدن از انواع سرطان ها می شوند. و ترکیبات لیگینن موجود در تخم کتان دارای تأثیر مثبتی روی سیستم ایمنی بدن می باشد و تأثیرات ناشی از پیش فاکتورهای التهاب زا نظیر فاکتور فعال کننده پلاکت و اکوزانوئیدهای مشتق از اسید آراشیدونیک را کاهش می دهند. شاید بدلیل این مزایای تخم کتان است که معمولاً در کنترل و درمان بیماری های اتوایمنی مانند آرتریت روماتوئید، پسوریازیس و لوپوس توصیه می شود. مصرف کنندگان می توانند تخم کتان را با افزودن به نان خانگی یا پاشیدن آن روی ماست، حبوبات و سالاد، مصرف نان های تهیه شده از تخم کتان و کیک های مافینی که از آرد آن در تهیه آنها استفاده شده، در مصرف روزانه خود بگنجانند. تخم کتان را می توان به صورت کامل یا آسیاب شده در وعده های غذایی جای داد. حتی می توان از آن بعنوان مخمر در تهیه نان ها و کیک ها استفاده کرد، یعنی ۱۰ تا ۲۰ درصد از آرد گندم مورد مصرف در تهیه نان را با آرد تخم کتان جایگزین کرد. افرادی که در رژیم غذایی خود از تخم کتان استفاده می کنند علاوه بر اینکه می توانند از طعم خوب آن لذت ببرند می توانند با بکارگیری این ماده غذایی در رژیم روزانه باعث کاهش خطرات ناشی از بروز بیماری های کرونری و قلبی عروقی نیز شوند. امروزه از تخم کتان جهت غنی سازی غذاها استفاده می شود. در میان افرادی که به سلامتی خود علاقمند هستند تقاضای غذاهای غنی شده با تخم کتان جهت کاهش خطر بیماری های مزمن از قبیل سرطان و بیماری های قلبی و عروقی بیشتر است. تخم کتان غنی از پروتئین، چربی و فیبر غذایی است. تجزیه ماده خشک تخم کتان کانادایی نشان داده این ماده غذایی میزانی برابر ۴۱ درصد چربی، ۲۸ درصد فیبر خوراکی، ۲۱ درصد پروتئین، ۴ درصد خاکستر و ۶ درصد سایر کربوهیدرات ها نظیر شکر، اسیدفنولیک، لیگنن و همی سلولز را دارا می باشد. نمونه آمینو اسید موجود در پروتئین تخم کتان شبیه پروتئین دانه سویا است که یکی از مهمترین پروتئین های گیاهی محسوب می شود. وجود آمینواسیدهای ضروری موجود در این گیاه در رژیم غذایی لازم است چرا که بدن انسان قادر به ساخت آنها نمی باشد. پروتئین های تخم کتان آلبومین و گلوبولین هستند، که این دو نوع پروتئین بنا به نوع حلالیتشان از یکدیگر متمایزند.
مصطکی صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخه ها و ساقه های درختچه ای از خانواده پسته گرفته می شود که درختچه یا درخت کوچکی است به بلندی معمولاً سه متر ولی اگر پرورش داده شود و از آن مراقبت نمایند در باغها ارتفاع آن تا چهارده متر نیز می رسد. درختچه ای است با برگ های تقریباً ناخزان و همیشه سبز که بوی رزین مصطکی از تمامی اندام گیاه استشمام می شود.
سنبل خطایی گیاهی است علفی دو ساله بلند، ارتفاع آن بیش از یک متر است. معطر با برگهای بزرگ دارای بریدگی و تقسیمبندی شده، هر یک از تقسیمات برگ نوک تیز دندانهدار میباشد. ساقه آن شیاردار استوانهای به رنگ سبز مایل به قرمز. گلهای آن سفید به صورت چتر در انتهای شاخه گلدهنده ظاهر میشود.
کوشاد گیاهی است علفی ، چند ساله و بسیار زیبا ، دارای ساقه ای استوانه ای و سبز که بلندی آن به حدود 1/5 متر می رسد . این گیاه بحالت خودرو در دشت ها و کوهستانهای اروپا و آُسیا می روید . برگهای کوشاد سبز رنگ ، نوک تیز و مثلثی است که دو برگ با هم بوسیله دمبرگ کوتاهی به ساقه چسبیده اند و برگهای بالای ساقه بدون دمبرگ می باشد . گلهای آن زرد رنگ بوده که به تعداد زیاد در اواخر بهار در کنار برگهای ظاهر می شود . از نظر طبی ریشه این گیاه قسمت مورد استفاده آن است . این ریشه ضخیم ، گوشتی و برنگ زرد تیره و یا قهو ه ای قرمز بوده که دارای طعمی بسیار تلخ و بویی نامطبوع است . برای مصارف طبی ریشه کوشاد باید اقلا سه ساله باشد تا اثر داشته باشد .
در حال بررسی پزشکان منتخب