دکترساینا پشتیبان سلامت شما
گفتگوی سریع و راحت با پزشکان متخصص در هر زمان و مکان
دانلود اپلیکیشن
بازار
100,000+ نصب
گوگل پلی
100,000+ نصب
مایکت
100,000+ نصب
دانلود مستقیم از سایت
100,000+ نصب
گفتگوی سریع و راحت با پزشکان متخصص در هر زمان و مکان
پاسخگو در کمتر از 3 دقیقه
مشاوره متنی و تلفنی با مشاوران برتر دکتر ساینا
آنچه کاربران درباره دکتر ساینا میگویند
اطلاعات بیش از 16000 مرکز درمانی، دارو و بیماری
بانک سلامتتهران - بلوار مرزداران، نرسیده به اشرفی اصفهانی، پلاک 202 ، مرکز جراحی و درمانی بهار ، طبقه سوم
استان تهران ، شهرستان تهران ، فلکه دوم صادقیه ، ابتدای اشرفی اصفهانی ، خیابان هلال
استان همدان ، شهرستان همدان ، خیابان بوعلی ، روبروی سینما قدس ، طبقه همکف کلینیک خانواده
استان خراسان رضوی ، شهرستان مشهد ، شهرک غرب ، بلوار شریعتی ، بین شریعتی 11 و 13
آذربایجان شرقی - شهرستان کلیبر - خیابان شهید ایمانی - بیمارستان امام خمینی کلیبر
اصفهان ، تقاطع خیابان هشت بهشت و خیابان استانداری ، بیمارستان نور و حضرت علی اصغر ( ع )
درمان هیپرلیپیدمی به منظور کاستن LDL کلسترل، کلسترل تام، تری گلیسرید، آپولیپوپروتئین B و افزایش HDL کلسترل در هیپرلیپوپروتئینمی های نوع V,IV,III,IIb,IIa
اختلالات وسواسی افسردگی درمان کمکی کاتاپلکسی همراه با نارکولپسی سندرم خستگی مزمن اختلالات خلقی پیش از قاعدگی
زرآوند گیاهى است علفى با ساقهء زیرزمینى چند ساله و پایا.ساقهء هوایى آن کوتاهبه بلندى ۴٠ - ٣٠ سانتىمتر که در محل اتصال برگها زاویه منفرجهاى دارد.برگهاىآن کامل،متناوب،قلبى شکل و نوکتیز است و در مورد زرآوند گرد بىدندانه و زبرو در مورد زرآوند دراز با دندانه و دمبرگ است.گلها که از فاصلهء بین برگ و ساقهخارج مىشوند ارغوانى یا صورتى با بوى نامطبوع هستند.ساقهء زیرزمینى یا بیخ آنکلفت و به ضخامت حدود یک انگشت چاق،رنگ ظاهر آن تیره مایل به سرخى باطعمى کمى تلخ است.مرغوبترین آن بیخى است که به رنگ زعفرانى و ضخیم باشد وکهنهتر از دو سال نباشد زیرا پس از آن قوت دارویى آن از دست مىرود.
گیاهBilberry معادل «قراطاط» است، چنانکه از کتاب گرانقدر مخزنالادویه عقیلی خراسانی و همچنین کتاب ارزشمند تحفه حکیم مؤمن برمیآید، «قراطاط» که به فرنگی آن را «قرقاط» یا «قراقاط» نامیدهاند و میوهای است به اندازه فلفل و در ترشی شبیه به زرشک و افعالی نزدیک به زرشک هم دارد به اشتباه معادل «زقال» یا «جامون» دانسته شده که نام پارسی «قرانیا»ست.
در کتب قرابادین حکیمان طب سنتی ایران، این دارو و ترکیب آن از کتاب طب الائمه و منسوب به حضرت ابی عبدالله نقل شده است. شکل دارو معجون است و محتوی مصطکی، آویشن، زنیان و سیاهدانه در پایه عسل می باشد. داروی مذکور با نسخه پزشک در موارد سوء مزاج خلط بلغم اثرات مناسبی دارد و اولین پایان نامه دکترای تخصصی طب سنتی به بررسی اثرات آن به شکل مطالعه بالینی پرداخته که علاقه مندان به اطلاعات تخصصی تر می توانند به پایان نامه دکتر امتیازی رجوع نمایند.
رنگ یا رنگ کرمانی ، پودری است سبز رنگ ، بدون بو، با طمعی تلخ که در اثر مجاورت با آب ایجاد رنگ تیره می نماید . این پودر از بر گهای گیاه رنگ ، نیل یا شمل حاصل میشود . نیل درختچه ای است شبیه به حنا که در بلو چستان رویش دارد .
خرنوب یا فلوس گیاهی است بومی شرق مدیترانه، احتمالا شرق میانه، که کشت آن حداقل مربوط به مدت 4000 سال قبل بوده است، این گیاه به به یونانیان باستان، که دانه های این گیاه در یونان و ایتالیا کاشته اند نسبت داده اند، در ایران نیز درختان کهن سال آن در غار شاهپور نزدیک کازرون وجود دارد و احتمال می رود که بذر آن زمان حمله اسکندر به ایران از یونان وارد شده باشد. و بجای این درخت علوفه ای، متقابلاً یونجه را به کشور خود برده باشند. معمولاً درخت خرنوب در هر جایی که درختان مرکبات وجود داشته باشد بخوبی می روید. ارتفاع این درخت به 8 تا 10 متر می رسد دارای شاخه های گره دار و برگهائی مرکب از 8 تا 10 برگچه می باشد. گلهای آن عاری از گلبرگ و مجتمع به صورت خوشه است میوه اش مانند فلوس به طول متفاوت 10 تا 30 سانتی متر به عرض 2 تا 3 سانتی متر و دارای وضع آویخته و کاملاً مشخص بر روی شاخه هاست. رنگ میوه قهوه ای شفاف و سطح خارجی آن مسطح و قوسی شکل می باشد.
بومادران گیاهی است از تیره گل ستارهای (کاسنیان)به ارتفاع 20 تا 90 سانتی متر و حتی بیشتر که برگهایی بدون دم برگ، دراز و پوشیده از کرک دارد و دارای بریدگیهای زیاد و باریکی است . گلهای سفید رنگ آن به صورت کاپیتول کوچک و مجتمع در قسمت انتهایی ساقه قرار گرفتهاند . همه قسمتهای گیاه دارای بوی نافذ و تلخ مزه است. زمان گلدهی گیاه از اواخر اردیبهشت تا پایان تیرماه و بهترین زمان برداشت نیمه اول تیر ماه است . قسمت دارویی این گیاه ، برگها و گلهای آن هستند. نام لاتین این گیاه برگرفته از آشیل، قهرمان افسانهای یونان است. گفته میشود در دوران نبردهای تروآ(حدود 1200 سال قبل از میلاد) از بومادران برای درمان زخم و جلوگیری از خونریزی و عفونت استفاده میشد. نام مرسوم آن یعنی"خون دماغ" کاربرد سنتی بند آورنده خونریزی را بیان میکند.
مرزنجوش با نامهای توکلیجه، مرزنگوش، حب الفیل ،اذان الفار، ثاموس و ریحان سلیمان نیز نامیده می شود و معروف ترین خاصیت طبی آن آرامبخشی است.از نظر پزشکی مرزنجوش سرشار از فلانوءیدها ،تانن ها وگلیکوزیدهای فنولیک است و طبق گزارش های علمی دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد میکروبی قوی برعوامل پاتوژن انسانی و نیز عوامل فساد موادغذایی است و در نتیجه مصرف آن برای تقویت بدن در برابر عفونت ها بسیار موثر است.
بید خشت یا بید انگبین قطعاتی بدون شکل برنگ سفید متمایل به شیری همراه با ناخالصی هائی از بر گهای گیاه متولد و با طعم شیرین است که نوعی مان محسوب می گردد این محصول در اثر فعالیت حشره ای با بیولوژی نا مشخص بر روی نوعی درخت بید بنام محلی فوکا یا بید مهنازی بنام علمی:.Sailx excelsa Gme ازتیره بید (salicaceae ) ایجاد می گردد بید دارای بر گهای کامل و بدون کرک بوده .
تخم شاهی یا تخم ترتیزک , دانه های کشیده وکوچک برنگ قهوه ای روشن یا متمایل به قرمزدارای موسیلاژ است و در یک طرف آن نقطه ای سفید رنگ ودر قسمت داخلی آن یک گودی مشاهده می گردد . این دانه ها متعلق به گیاه شاهی یا ترتیزک با نام علمی:Lepidium sativum L. از تیره شب بو (Cruciferae ) است . ترتیزک گیاهی علفی دارای برگهای بیضی با دمبرگ بلند است.
عسل که آن را به فارسی اَنگَبین (همچنین «انگُبین» و «اَنگُوین»[۱]) گویند، مایعی شیرین و گرانرو است که زنبورعسل از شهد گلها تولید میکند. عسل به طور کلی یک ترکیب محلول در آب بسیار غلیظ قندی است. مهمترین قندهای عسل فروکتوز، گلوکز و ساکاروز هستند. در مجموع یک کیلوگرم عسل ۳۲۵۰ کالری انرژی دارد. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد، از این دسته مواد میتوان به آمیلاز، اینورتاز، کاتالاز و پراکسیداز اشاره کرد. تعدادی از ویتامینهای اصلی هم در عسل وجود دارند، اما مقدار آنها قابل توجه نیست. میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسلهای تیره املاح معدنی بیشتری دارند که مهمترین آنها کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد است. عسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات کلروفیل و مقداری آنزیم و رایحههای معطر است. عسل به علت مقدار بسیار اندک آب، به سختی فاسد میشود و از همین روی نگهداری، انتقال و تجارت آن آسان است. قبل از کریستال سازی شربت نیشکر و تهیه شکر، عسل تنها ماده غذایی بود که جهت شیرین کنندگی توسط بشر استفاده میشد. مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال به دلیل ایجاد سم بوتولینم، خطرناک است.
در حال بررسی پزشکان منتخب